Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g689g414kcal10.3g89.6g0.7g6.2g
Vesi929g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste240g60kcal2.2g11.5g0.7g7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g9kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Rypsiöljy rainbow7.2g65kcal0g0g7.2g0g
Sipuli, kokonainen 50g61g16kcal0.8g2.9g0.1g0.4g
Sokeri6g24kcal0g6g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g719g252kcal7.2g46.8g3.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 90g249kcal1.8g2.7g25.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 274g607kcal47.9g0g46.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g3392kcal141.8g322g168.4g27.6g
Valittu annoskoko3024g1696kcal70.9g161g84.2g13.8g
Annoskoko puolitettuna1512g848kcal35.5g80.5g42.1g6.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188