Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g77g46kcal1.1g10g0.1g0.7g
Vesi103g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste27g6.7kcal0.2g1.3g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.8g7.2kcal0g0g0.8g0g
Sipuli, kokonainen 50g6.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Sokeri0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g80g28kcal0.8g5.2g0.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 10g28kcal0.2g0.3g2.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 30g67kcal5.3g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana672g377kcal15.6g36g18.8g3g
Valittu annoskoko336g189kcal7.8g18g9.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna168g94kcal3.9g9g4.7g0.8g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.4g2.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188