Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g766g460kcal11.5g99.6g0.8g6.9g
Vesi1032g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste266g67kcal2.4g12.8g0.8g7.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Rypsiöljy rainbow8g72kcal0g0g8g0g
Sipuli, kokonainen 50g67g18kcal0.9g3.2g0.1g0.5g
Sokeri6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g799g280kcal8g51.9g4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 100g277kcal2g3g28g0g
Jauheliha, sika-nauta 304g674kcal53.3g0g51.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g3769kcal157.8g357.6g187g30.6g
Valittu annoskoko3360g1884kcal78.9g178.8g93.5g15.3g
Annoskoko puolitettuna1680g942kcal39.5g89.4g46.8g7.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188