Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g153g92kcal2.3g19.9g0.2g1.4g
Vesi207g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste53g13kcal0.5g2.6g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Rypsiöljy rainbow1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Sipuli, kokonainen 50g14g3.6kcal0.2g0.6g0g0.1g
Sokeri1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g160g56kcal1.6g10.4g0.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 20g55kcal0.4g0.6g5.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 61g135kcal10.7g0g10.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1344g754kcal31.8g71.4g37.4g6g
Valittu annoskoko672g377kcal15.9g35.7g18.7g3g
Annoskoko puolitettuna336g188kcal8g17.9g9.4g1.5g
Arvot/100g100g56kcal2.4g5.3g2.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188