Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 52g16kcal0.6g2.5g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 4g35kcal0g0g4g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Timjami 9g25kcal0.8g2.4g0.7g3.3g
Purjosipuli 78g18kcal1.4g1.9g0.2g1.6g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 45g10kcal0.1g0.7g0g0g
Juuriselleri 53g17kcal0.7g2.4g0.1g1.6g
Tomaattisose tomaattipyree 43g32kcal1.9g5.5g0.1g0.4g
Puna-ahven savustettu 200g225kcal33.6g0g10g0g
Katkarapu 118g80kcal17g0g1.3g0g
Sinisimpukka vedessä 90g80kcal14.1g1.7g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2897g1101kcal141.8g37.8g36.8g16.8g
Valittu annoskoko1449g550kcal70.9g18.9g18.4g8.4g
Annoskoko puolitettuna724g275kcal35.5g9.5g9.2g4.2g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203