Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 78g24kcal1g3.7g0.2g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 1125g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Timjami 14g38kcal1.2g3.6g1g5g
Purjosipuli 116g27kcal2.1g2.8g0.2g2.4g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 68g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Juuriselleri 80g25kcal1g3.7g0.2g2.5g
Tomaattisose tomaattipyree 64g49kcal2.9g8.2g0.1g0.6g
Puna-ahven savustettu 300g337kcal50.4g0g15g0g
Katkarapu 176g121kcal25.4g0g1.9g0g
Sinisimpukka vedessä 135g120kcal21.1g2.6g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4344g1651kcal212.6g56.6g55g25.8g
Valittu annoskoko2172g825kcal106.3g28.3g27.5g12.9g
Annoskoko puolitettuna1086g413kcal53.2g14.2g13.8g6.5g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203