Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 130g39kcal1.6g6.2g0.3g2.2g
Vesi, vesijohtovesi 1874g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Timjami 23g64kcal2g6.1g1.7g8.3g
Purjosipuli 194g44kcal3.5g4.6g0.4g4.1g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 113g24kcal0.3g1.8g0g0.1g
Juuriselleri 133g42kcal1.7g6.1g0.3g4.1g
Tomaattisose tomaattipyree 106g81kcal4.8g13.7g0.2g1.1g
Puna-ahven savustettu 500g562kcal84g0g25g0g
Katkarapu 294g201kcal42.4g0g3.2g0g
Sinisimpukka vedessä 225g200kcal35.2g4.3g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7240g2752kcal354.4g94.2g91.8g43g
Valittu annoskoko3620g1376kcal177.2g47.1g45.9g21.5g
Annoskoko puolitettuna1810g688kcal88.6g23.6g23g10.8g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203