Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 156g47kcal1.9g7.5g0.3g2.7g
Vesi, vesijohtovesi 2249g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 12g106kcal0g0g12g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Timjami 27g76kcal2.5g7.3g2g10g
Purjosipuli 232g53kcal4.2g5.6g0.5g4.9g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 135g29kcal0.4g2.2g0g0.1g
Juuriselleri 159g50kcal2g7.3g0.3g4.9g
Tomaattisose tomaattipyree 128g97kcal5.7g16.4g0.3g1.3g
Puna-ahven savustettu 600g675kcal100.8g0g30g0g
Katkarapu 352g241kcal50.9g0g3.9g0g
Sinisimpukka vedessä 270g240kcal42.2g5.1g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8688g3302kcal425.4g113.2g110g51.8g
Valittu annoskoko4344g1651kcal212.7g56.6g55g25.9g
Annoskoko puolitettuna2172g826kcal106.4g28.3g27.5g13g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203