Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 182g55kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Vesi, vesijohtovesi 2624g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Timjami 32g89kcal2.9g8.5g2.3g11.7g
Purjosipuli 271g62kcal4.9g6.5g0.5g5.7g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 157g34kcal0.5g2.5g0g0.2g
Juuriselleri 185g58kcal2.3g8.5g0.4g5.7g
Tomaattisose tomaattipyree 149g113kcal6.7g19.2g0.3g1.5g
Puna-ahven savustettu 700g787kcal117.6g0g35g0g
Katkarapu 411g281kcal59.4g0g4.5g0g
Sinisimpukka vedessä 315g280kcal49.2g6g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10136g3853kcal496.6g132g128g60.4g
Valittu annoskoko5068g1926kcal248.3g66g64g30.2g
Annoskoko puolitettuna2534g963kcal124.2g33g32g15.1g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203