Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 208g63kcal2.6g10g0.4g3.5g
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 16g142kcal0g0g16g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Timjami 36g102kcal3.3g9.7g2.7g13.3g
Purjosipuli 310g71kcal5.6g7.4g0.6g6.5g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 180g39kcal0.6g2.9g0g0.2g
Juuriselleri 212g67kcal2.7g9.8g0.4g6.6g
Tomaattisose tomaattipyree 170g129kcal7.7g21.9g0.3g1.7g
Puna-ahven savustettu 800g900kcal134.5g0g40g0g
Katkarapu 470g322kcal67.9g0g5.2g0g
Sinisimpukka vedessä 360g320kcal56.3g6.8g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11588g4405kcal568g151g146.4g68.8g
Valittu annoskoko5794g2202kcal284g75.5g73.2g34.4g
Annoskoko puolitettuna2897g1101kcal142g37.8g36.6g17.2g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203