Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 234g71kcal2.9g11.2g0.5g4g
Vesi, vesijohtovesi 3374g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Timjami 41g114kcal3.7g10.9g3g15g
Purjosipuli 349g80kcal6.3g8.4g0.7g7.3g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 202g44kcal0.6g3.2g0g0.2g
Juuriselleri 238g75kcal3g11g0.5g7.4g
Tomaattisose tomaattipyree 191g146kcal8.6g24.7g0.4g1.9g
Puna-ahven savustettu 900g1012kcal151.2g0g45g0g
Katkarapu 529g362kcal76.3g0g5.8g0g
Sinisimpukka vedessä 405g360kcal63.3g7.7g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13032g4953kcal638g169.8g165g77.6g
Valittu annoskoko6516g2477kcal319g84.9g82.5g38.8g
Annoskoko puolitettuna3258g1238kcal159.5g42.5g41.3g19.4g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203