Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 26g7.9kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Timjami 4.5g13kcal0.4g1.2g0.3g1.7g
Purjosipuli 39g8.9kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 23g4.9kcal0.1g0.4g0g0g
Juuriselleri 27g8.3kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Tomaattisose tomaattipyree 21g16kcal1g2.7g0g0.2g
Puna-ahven savustettu 100g113kcal16.8g0g5g0g
Katkarapu 59g40kcal8.5g0g0.6g0g
Sinisimpukka vedessä 45g40kcal7g0.9g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1448g551kcal70.8g18.8g18.2g8.6g
Valittu annoskoko724g275kcal35.4g9.4g9.1g4.3g
Annoskoko puolitettuna362g138kcal17.7g4.7g4.6g2.2g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203