Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g33g55kcal5.8g7.1g0.4g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 4052g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)394g394kcal66.9g1.6g15g11.8g
Poronkäristys, lapin liha 240g1330g2036kcal252.8g0g93.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 953g726kcal17.9g147.8g1.9g9.5g
Sipuli 1136g344kcal14.2g54.5g2.3g19.3g
Palsternakka 288g183kcal1.4g34g1.2g13g
Juuriselleri 261g82kcal3.3g12g0.5g8.1g
Porkkana 1042g341kcal6.5g57.9g2.1g26.6g
Lanttu 510g147kcal5.1g23.5g1.5g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8614kcal747.8g676.8g236g195.6g
Valittu annoskoko10000g4307kcal373.9g338.4g118g97.8g
Annoskoko puolitettuna5000g2154kcal187g169.2g59g48.9g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272