Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g12g20kcal2.1g2.6g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1462g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)142g142kcal24.1g0.6g5.4g4.3g
Poronkäristys, lapin liha 240g480g734kcal91.2g0g33.6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 344g262kcal6.5g53.3g0.7g3.4g
Sipuli 410g124kcal5.1g19.7g0.8g7g
Palsternakka 104g66kcal0.5g12.3g0.4g4.7g
Juuriselleri 94g30kcal1.2g4.3g0.2g2.9g
Porkkana 376g123kcal2.3g20.9g0.8g9.6g
Lanttu 184g53kcal1.8g8.5g0.6g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7216g3108kcal269.6g244.4g85.2g70.6g
Valittu annoskoko3608g1554kcal134.8g122.2g42.6g35.3g
Annoskoko puolitettuna1804g777kcal67.4g61.1g21.3g17.7g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272