Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g1.5g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 183g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)18g18kcal3g0.1g0.7g0.5g
Poronkäristys, lapin liha 240g60g92kcal11.4g0g4.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 43g33kcal0.8g6.7g0.1g0.4g
Sipuli 51g16kcal0.6g2.5g0.1g0.9g
Palsternakka 13g8.3kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Juuriselleri 12g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Porkkana 47g15kcal0.3g2.6g0.1g1.2g
Lanttu 23g6.6kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana902g389kcal33.6g30.6g10.8g8.8g
Valittu annoskoko451g194kcal16.8g15.3g5.4g4.4g
Annoskoko puolitettuna226g97kcal8.4g7.7g2.7g2.2g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272