Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g18g30kcal3.1g3.8g0.2g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 2193g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)213g213kcal36.2g0.9g8.1g6.4g
Poronkäristys, lapin liha 240g720g1102kcal136.8g0g50.4g0g
Peruna, vanha, kuorittu 516g393kcal9.7g80g1g5.2g
Sipuli 615g186kcal7.7g29.5g1.2g10.5g
Palsternakka 156g99kcal0.8g18.4g0.6g7g
Juuriselleri 141g44kcal1.8g6.5g0.3g4.4g
Porkkana 564g184kcal3.5g31.4g1.1g14.4g
Lanttu 276g80kcal2.8g12.7g0.8g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10824g4662kcal404.8g366.4g127.4g106g
Valittu annoskoko5412g2331kcal202.4g183.2g63.7g53g
Annoskoko puolitettuna2706g1166kcal101.2g91.6g31.9g26.5g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272