Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g24g40kcal4.2g5.1g0.3g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 2924g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)284g284kcal48.3g1.1g10.8g8.5g
Poronkäristys, lapin liha 240g960g1469kcal182.4g0g67.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 688g524kcal12.9g106.6g1.4g6.9g
Sipuli 820g248kcal10.3g39.4g1.6g13.9g
Palsternakka 208g132kcal1g24.5g0.8g9.4g
Juuriselleri 188g59kcal2.3g8.6g0.4g5.8g
Porkkana 752g246kcal4.7g41.8g1.5g19.2g
Lanttu 368g106kcal3.7g16.9g1.1g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14432g6216kcal539.6g488g170.2g141g
Valittu annoskoko7216g3108kcal269.8g244g85.1g70.5g
Annoskoko puolitettuna3608g1554kcal134.9g122g42.6g35.3g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272