Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g30g50kcal5.2g6.4g0.4g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 3655g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)355g355kcal60.4g1.4g13.5g10.7g
Poronkäristys, lapin liha 240g1200g1836kcal228g0g84g0g
Peruna, vanha, kuorittu 860g655kcal16.2g133.3g1.7g8.6g
Sipuli 1025g310kcal12.8g49.2g2.1g17.4g
Palsternakka 260g165kcal1.3g30.7g1g11.7g
Juuriselleri 235g74kcal2.9g10.8g0.5g7.3g
Porkkana 940g307kcal5.8g52.3g1.9g24g
Lanttu 460g133kcal4.6g21.2g1.4g8.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18040g7770kcal674.4g610.6g213g176.4g
Valittu annoskoko9020g3885kcal337.2g305.3g106.5g88.2g
Annoskoko puolitettuna4510g1943kcal168.6g152.7g53.3g44.1g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272