Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g150g80kcal8.6g8g1.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g23g3.4kcal0.2g0.5g0g0.3g
Graavilohi, maustettu, annos 50g113g208kcal15.4g2.1g15.3g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 113g50kcal0.2g10.6g0.1g2g
Punasipuli, kuorittu, 100g15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Riisi & ruis (Risella)225g766kcal20.3g160g4.3g18g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi7.5g14kcal0.2g2g0.6g0g
Vesi526g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2388g2328kcal90.4g368.4g51.2g41.2g
Valittu annoskoko1194g1164kcal45.2g184.2g25.6g20.6g
Annoskoko puolitettuna597g582kcal22.6g92.1g12.8g10.3g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201