Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton38g7.9kcal0.1g0.6g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g300g159kcal17.1g15.9g3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g45g6.8kcal0.5g0.9g0.1g0.6g
Graavilohi, maustettu, annos 50g225g417kcal30.9g4.3g30.6g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 225g101kcal0.4g21.2g0.2g4.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Riisi & ruis (Risella)451g1532kcal40.6g319.9g8.6g36g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi15g29kcal0.5g4.1g1.2g0g
Vesi1051g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4776g4655kcal181g736.6g102.6g82.4g
Valittu annoskoko2388g2328kcal90.5g368.3g51.3g41.2g
Annoskoko puolitettuna1194g1164kcal45.3g184.2g25.7g20.6g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201