Jauhelihasapuska

Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.

Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.

Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.

Perään vaikkapa maustepippureita.

Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.

Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.

Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.

Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.

Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.

On ruokaisampaakin.

Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.

Hyvää on, hamp-hamp.

Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1810 grammaa

Cilly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha nauta 5%2000g2580kcal416g0g100g0g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi40g108kcal1.2g21.2g2g0.2g
Keittojuures, Pirkka1600g400kcal16g72g4.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g520g146kcal3.1g30.9g1g13g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Kukkakaali 2400g577kcal43.4g52.8g7.2g55.2g
Persilja 240g66kcal3.3g2.6g0.5g19.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14480g8677kcal976.4g397.4g312.6g188.8g
Valittu annoskoko7240g4338kcal488.2g198.7g156.3g94.4g
Annoskoko puolitettuna3620g2169kcal244.1g99.4g78.2g47.2g
Arvot/100g100g60kcal6.7g2.7g2.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=72352