Jauhelihasapuska

Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.

Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.

Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.

Perään vaikkapa maustepippureita.

Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.

Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.

Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.

Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.

Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.

On ruokaisampaakin.

Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.

Hyvää on, hamp-hamp.

Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1810 grammaa

Cilly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha nauta 5%2500g3225kcal520g0g125g0g
Rypsiöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi50g135kcal1.5g26.5g2.5g0.3g
Keittojuures, Pirkka2000g500kcal20g90g6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g650g182kcal3.9g38.7g1.3g16.2g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Kukkakaali 3000g722kcal54.3g66g9g69g
Persilja 300g82kcal4.1g3.3g0.6g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18100g10846kcal1220.6g497g390.8g236g
Valittu annoskoko9050g5423kcal610.3g248.5g195.4g118g
Annoskoko puolitettuna4525g2712kcal305.2g124.3g97.7g59g
Arvot/100g100g60kcal6.7g2.7g2.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=72352