Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 500g90kcal2.8g12.5g2g3.5g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g75g257kcal9.1g50.3g0.6g5.8g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 250g107kcal8.5g12g2.5g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g13g85kcal0.1g0.1g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Juustoraaste Arla Magre 17%75g210kcal21.7g1.9g12.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250g51kcal1.5g9.5g0.8g3.5g
Parmesaani raaste, Somerfield5g19kcal1.6g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2365g1742kcal93.6g193.6g59.2g26.6g
Valittu annoskoko1183g871kcal46.8g96.8g29.6g13.3g
Annoskoko puolitettuna591g436kcal23.4g48.4g14.8g6.7g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107