Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1333g241kcal7.5g33.3g5.3g9.3g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g200g686kcal24.4g134.1g1.6g15.4g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 666g285kcal22.5g32g6.7g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g33g227kcal0.3g0.3g25g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Juustoraaste Arla Magre 17%200g560kcal58g5g34g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g666g135kcal4g25.3g2g9.3g
Parmesaani raaste, Somerfield13g52kcal4.4g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6304g4643kcal250.4g516g157.8g70.8g
Valittu annoskoko3152g2321kcal125.2g258g78.9g35.4g
Annoskoko puolitettuna1576g1161kcal62.6g129g39.5g17.7g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107