Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 167g30kcal0.9g4.2g0.7g1.2g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g25g86kcal3g16.8g0.2g1.9g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 83g36kcal2.8g4g0.8g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g4.2g28kcal0g0g3.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Juustoraaste Arla Magre 17%25g70kcal7.2g0.6g4.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g83g17kcal0.5g3.2g0.2g1.2g
Parmesaani raaste, Somerfield1.7g6.5kcal0.5g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana788g580kcal30.8g64.6g19.6g9g
Valittu annoskoko394g290kcal15.4g32.3g9.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna197g145kcal7.7g16.2g4.9g2.3g
Arvot/100g100g74kcal3.9g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107