Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Timjami 0.8g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 138g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl150g128kcal2.1g6.6g10.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 150g416kcal3g4.5g42g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio175g508kcal59.5g0g29.7g0g
Grahamjauho 55g180kcal5.8g33.4g1.2g5.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl150g510kcal21g96g4.6g8.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100g710kcal0.8g0.4g80g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g300g270kcal48g4.2g7.8g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Ruokasuola jodioitu 3.5g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2796g5913kcal318.4g304.2g380.4g32.6g
Valittu annoskoko1398g2956kcal159.2g152.1g190.2g16.3g
Annoskoko puolitettuna699g1478kcal79.6g76.1g95.1g8.2g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490