Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Timjami 0.8g2.4kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 155g221kcal19.4g0.5g15.9g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl169g144kcal2.4g7.4g11.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 169g469kcal3.4g5.1g47.3g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio197g572kcal67g0g33.5g0g
Grahamjauho 62g203kcal6.5g37.6g1.4g6.1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl169g575kcal23.7g108.2g5.2g9.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 113g800kcal0.8g0.5g90.1g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g338g304kcal54.1g4.7g8.8g0g
Sipuli (kuorittu)141g38kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Ruokasuola jodioitu 3.9g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3150g6663kcal358.6g342.8g428.8g36.8g
Valittu annoskoko1575g3331kcal179.3g171.4g214.4g18.4g
Annoskoko puolitettuna787g1666kcal89.7g85.7g107.2g9.2g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490