Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Timjami 0.9g2.7kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 172g246kcal21.5g0.5g17.6g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl188g160kcal2.6g8.3g13.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 188g521kcal3.8g5.6g52.6g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio219g635kcal74.5g0g37.2g0g
Grahamjauho 69g226kcal7.3g41.8g1.5g6.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl188g639kcal26.3g120.2g5.8g10.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 125g889kcal0.9g0.5g100.2g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g376g338kcal60.1g5.3g9.8g0g
Sipuli (kuorittu)157g42kcal2g7.5g0.3g2.7g
Ruokasuola jodioitu 4.4g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3500g7403kcal398.4g381g476.4g40.8g
Valittu annoskoko1750g3702kcal199.2g190.5g238.2g20.4g
Annoskoko puolitettuna875g1851kcal99.6g95.3g119.1g10.2g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490