Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Timjami 1.9g5.3kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 344g491kcal43g1g35.3g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl376g319kcal5.3g16.5g26.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 376g1041kcal7.5g11.3g105.2g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio438g1271kcal149g0g74.5g0g
Grahamjauho 138g452kcal14.5g83.6g3g13.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl376g1277kcal52.6g240.4g11.6g20.7g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 250g1779kcal1.9g1g200.3g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g751g676kcal120.2g10.5g19.5g0g
Sipuli (kuorittu)313g85kcal4.1g15g0.6g5.3g
Ruokasuola jodioitu 8.8g0.2kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7000g14806kcal797.4g761.6g953g82g
Valittu annoskoko3500g7403kcal398.7g380.8g476.5g41g
Annoskoko puolitettuna1750g3702kcal199.4g190.4g238.3g20.5g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490