Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 52g74kcal6.5g0.2g5.3g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl56g48kcal0.8g2.5g3.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 56g156kcal1.1g1.7g15.8g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio66g191kcal22.3g0g11.2g0g
Grahamjauho 21g68kcal2.2g12.5g0.5g2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl56g192kcal7.9g36.1g1.7g3.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 38g267kcal0.3g0.2g30g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g113g101kcal18g1.6g2.9g0g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Ruokasuola jodioitu 1.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1050g2221kcal119.4g114.6g142.8g12.2g
Valittu annoskoko525g1111kcal59.7g57.3g71.4g6.1g
Annoskoko puolitettuna263g555kcal29.9g28.7g35.7g3.1g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490