Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Timjami 3g8.5kcal0.3g0.8g0.2g1.1g
Kananmuna kuoreton 550g785kcal68.8g1.7g56.4g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl600g510kcal8.4g26.4g42g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 600g1664kcal12g18g168g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio700g2030kcal238g0g119g0g
Grahamjauho 220g721kcal23.2g133.5g4.8g21.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl600g2040kcal84g384g18.6g33g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 400g2841kcal3g1.6g320g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g1200g1080kcal192g16.8g31.2g0g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Ruokasuola jodioitu 14g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11182g23652kcal1273.4g1216.6g1522.6g131g
Valittu annoskoko5591g11826kcal636.7g608.3g761.3g65.5g
Annoskoko puolitettuna2796g5913kcal318.4g304.2g380.7g32.8g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490