Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Timjami 0.5g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 86g123kcal10.8g0.3g8.8g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl94g80kcal1.3g4.1g6.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 94g260kcal1.9g2.8g26.3g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio110g318kcal37.2g0g18.6g0g
Grahamjauho 34g113kcal3.6g20.9g0.8g3.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl94g319kcal13.1g60.1g2.9g5.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 63g445kcal0.5g0.3g50.1g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g188g169kcal30g2.6g4.9g0g
Sipuli (kuorittu)78g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Ruokasuola jodioitu 2.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1750g3702kcal199g190.4g238.4g20.6g
Valittu annoskoko875g1851kcal99.5g95.2g119.2g10.3g
Annoskoko puolitettuna438g925kcal49.8g47.6g59.6g5.2g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490