Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot79g229kcal11g0.8g20.5g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g75g23kcal0.8g3g0.2g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa451g631kcal124.3g0g11.3g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 113g439kcal2.4g2.5g47.3g0g
Crowmoor siideri375g150kcal0g14.6g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)11g81kcal0g0g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2508g3186kcal281g56.2g177.2g5.2g
Valittu annoskoko1254g1593kcal140.5g28.1g88.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna627g797kcal70.3g14.1g44.3g1.3g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542