Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot105g305kcal14.7g1.1g27.3g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g100g30kcal1g4g0.3g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa601g841kcal165.8g0g15g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 150g586kcal3.2g3.3g63.1g0g
Crowmoor siideri501g200kcal0g19.5g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)15g108kcal0g0g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3344g4248kcal374.6g75g236.2g6.8g
Valittu annoskoko1672g2124kcal187.3g37.5g118.1g3.4g
Annoskoko puolitettuna836g1062kcal93.7g18.8g59.1g1.7g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542