Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot131g381kcal18.4g1.3g34.2g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g125g38kcal1.3g5g0.4g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa751g1051kcal207.2g0g18.8g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 188g732kcal4g4.1g78.8g0g
Crowmoor siideri626g250kcal0g24.4g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)19g135kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4180g5310kcal468.4g93.6g295.4g8.6g
Valittu annoskoko2090g2655kcal234.2g46.8g147.7g4.3g
Annoskoko puolitettuna1045g1328kcal117.1g23.4g73.9g2.2g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542