Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot158g457kcal22.1g1.6g41g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g150g45kcal1.5g6g0.5g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa901g1262kcal248.7g0g22.5g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 225g878kcal4.8g5g94.6g0g
Crowmoor siideri751g300kcal0g29.3g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)23g162kcal0g0g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5016g6372kcal562g112.6g354.4g10.2g
Valittu annoskoko2508g3186kcal281g56.3g177.2g5.1g
Annoskoko puolitettuna1254g1593kcal140.5g28.2g88.6g2.6g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542