Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot210g609kcal29.4g2.1g54.6g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g200g60kcal2g8g0.6g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa1200g1680kcal331.2g0g30g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 300g1170kcal6.4g6.6g126g0g
Crowmoor siideri1000g400kcal0g39g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)30g216kcal0g0g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6680g8486kcal748.4g149.8g472g13.6g
Valittu annoskoko3340g4243kcal374.2g74.9g236g6.8g
Annoskoko puolitettuna1670g2121kcal187.1g37.5g118g3.4g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542