Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot210g610kcal29.4g2.1g54.7g0g
Sipuli (kuorittu)401g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g200g60kcal2g8g0.6g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa1201g1682kcal331.6g0g30g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 300g1171kcal6.4g6.6g126.2g0g
Crowmoor siideri1001g401kcal0g39g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)30g216kcal0g0g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6688g8496kcal749.2g149.8g472.6g13.6g
Valittu annoskoko3344g4248kcal374.6g74.9g236.3g6.8g
Annoskoko puolitettuna1672g2124kcal187.3g37.5g118.2g3.4g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542