Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot237g686kcal33.1g2.4g61.5g0g
Sipuli (kuorittu)451g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g225g68kcal2.3g9g0.7g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa1352g1892kcal373g0g33.8g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 338g1318kcal7.2g7.4g141.9g0g
Crowmoor siideri1126g451kcal0g43.9g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)34g243kcal0g0g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7524g9558kcal843g168.6g531.6g15.4g
Valittu annoskoko3762g4779kcal421.5g84.3g265.8g7.7g
Annoskoko puolitettuna1881g2389kcal210.8g42.2g132.9g3.9g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542