Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot26g76kcal3.7g0.3g6.8g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g25g7.5kcal0.3g1g0.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa150g210kcal41.4g0g3.8g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 38g146kcal0.8g0.8g15.8g0g
Crowmoor siideri125g50kcal0g4.9g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)3.8g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana836g1062kcal93.8g18.8g59.2g1.8g
Valittu annoskoko418g531kcal46.9g9.4g29.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna209g266kcal23.5g4.7g14.8g0.5g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542