Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot53g152kcal7.4g0.5g13.7g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g50g15kcal0.5g2g0.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa300g420kcal82.8g0g7.5g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 75g293kcal1.6g1.7g31.5g0g
Crowmoor siideri250g100kcal0g9.8g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)7.5g54kcal0g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1670g2122kcal187.2g37.6g118g3.4g
Valittu annoskoko835g1061kcal93.6g18.8g59g1.7g
Annoskoko puolitettuna418g530kcal46.8g9.4g29.5g0.9g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.3g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542