Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g138g39kcal0.8g8.2g0.3g3.5g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Pekoni rasvainen 45g169kcal5.4g0g16.7g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)10g70kcal0g0g7.8g0g
Hirvenliha 210g236kcal44.4g0g6.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 250g107kcal1g10.3g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 90g351kcal1.9g2g37.9g0g
Lihaliemi laimennettu 150g28kcal0g4.5g0.9g0g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g15g54kcal2g10.5g0.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2118g2216kcal117g88.8g141.2g13.4g
Valittu annoskoko1059g1108kcal58.5g44.4g70.6g6.7g
Annoskoko puolitettuna530g554kcal29.3g22.2g35.3g3.4g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565