Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g230g65kcal1.4g13.7g0.5g5.8g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Pekoni rasvainen 75g282kcal9g0g27.8g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)16g117kcal0g0g13g0g
Hirvenliha 351g394kcal74.1g0g10.5g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 417g178kcal1.6g17.1g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 150g586kcal3.2g3.3g63.1g0g
Lihaliemi laimennettu 250g47kcal0g7.5g1.5g0.1g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.2g0.5g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g25g90kcal3.3g17.5g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3530g3693kcal195g148g235.2g22.2g
Valittu annoskoko1765g1847kcal97.5g74g117.6g11.1g
Annoskoko puolitettuna883g923kcal48.8g37g58.8g5.6g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565