Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g276g77kcal1.7g16.4g0.6g6.9g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Pekoni rasvainen 90g339kcal10.8g0g33.3g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)20g141kcal0g0g15.6g0g
Hirvenliha 421g473kcal88.9g0g12.6g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 500g213kcal1.9g20.5g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 180g703kcal3.8g4g75.7g0g
Lihaliemi laimennettu 300g57kcal0g9g1.8g0.1g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g30g108kcal3.9g21g0.6g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4236g4432kcal233.8g177.6g281.8g26.6g
Valittu annoskoko2118g2216kcal116.9g88.8g140.9g13.3g
Annoskoko puolitettuna1059g1108kcal58.5g44.4g70.5g6.7g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565