Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g323g90kcal1.9g19.2g0.6g8.1g
Sipuli (kuorittu)315g85kcal4.1g15.1g0.6g5.4g
Pekoni rasvainen 105g395kcal12.6g0g38.9g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)23g164kcal0g0g18.2g0g
Hirvenliha 491g551kcal103.7g0g14.7g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 584g249kcal2.2g23.9g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 210g820kcal4.5g4.6g88.3g0g
Lihaliemi laimennettu 351g66kcal0g10.5g2.1g0.1g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g35g126kcal4.6g24.5g0.7g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4942g5170kcal272.8g207g328.6g31.2g
Valittu annoskoko2471g2585kcal136.4g103.5g164.3g15.6g
Annoskoko puolitettuna1236g1293kcal68.2g51.8g82.2g7.8g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565