Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g368g103kcal2.2g21.9g0.7g9.2g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Pekoni rasvainen 120g451kcal14.4g0g44.4g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)26g187kcal0g0g20.8g0g
Hirvenliha 560g629kcal118.3g0g16.8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 666g284kcal2.5g27.3g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 240g936kcal5.1g5.3g100.8g0g
Lihaliemi laimennettu 400g76kcal0g12g2.4g0.1g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g40g144kcal5.2g28g0.8g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5640g5901kcal311.2g236.6g375.2g35.4g
Valittu annoskoko2820g2950kcal155.6g118.3g187.6g17.7g
Annoskoko puolitettuna1410g1475kcal77.8g59.2g93.8g8.9g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565