Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g92g26kcal0.6g5.5g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Pekoni rasvainen 30g113kcal3.6g0g11.1g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)6.5g47kcal0g0g5.2g0g
Hirvenliha 140g158kcal29.6g0g4.2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 167g71kcal0.6g6.8g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 60g234kcal1.3g1.3g25.2g0g
Lihaliemi laimennettu 100g19kcal0g3g0.6g0g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g10g36kcal1.3g7g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1412g1477kcal78g59g94g8.8g
Valittu annoskoko706g739kcal39g29.5g47g4.4g
Annoskoko puolitettuna353g369kcal19.5g14.8g23.5g2.2g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565