Karpalohyytelökakku

"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.

Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.

Kokeile kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.

Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.

Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.

Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.

Koristele ennen tarjoilua.

"

Lähde: www. keventajat.

fi

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Vepa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu93g118kcal10.3g0.3g8.4g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g15g58kcal0.3g14.2g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,3167g109kcal18.4g7g0.5g0g
Ruisjauho (Rainbow)27g85kcal2.7g16.8g0.6g3.7g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl67g27kcal3g3.7g0.1g0g
Karpalo 120g39kcal0.5g4.1g0.8g4g
Liivate 2.7g9kcal2.3g0g0g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)100g80kcal1g4.5g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g1104kcal77.4g114.4g34.8g15.4g
Valittu annoskoko600g552kcal38.7g57.2g17.4g7.7g
Annoskoko puolitettuna300g276kcal19.4g28.6g8.7g3.9g
Arvot/100g100g92kcal6.5g9.5g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85901