Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 96g289kcal17.1g46.4g1g10.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g188g281kcal1.9g11.3g24.4g1.3g
Oliiviöljy 75g663kcal0g0g75g0g
Vehnäjauho puolikarkea 110g377kcal11.2g76.8g1.3g3.8g
Ohrajauho 83g270kcal6.8g53.1g1.7g6.3g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 45g120kcal3.8g20.8g1.9g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2856g4406kcal92.2g503.8g211.6g55.4g
Valittu annoskoko1428g2203kcal46.1g251.9g105.8g27.7g
Annoskoko puolitettuna714g1102kcal23.1g126g52.9g13.9g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694