Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 159g482kcal28.6g77.3g1.6g17.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g500g300kcal7.5g65g0.5g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g313g469kcal3.1g18.8g40.6g2.2g
Oliiviöljy 125g1106kcal0g0g125g0g
Vehnäjauho puolikarkea 183g628kcal18.6g128g2.2g6.4g
Ohrajauho 138g450kcal11.3g88.6g2.8g10.5g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 75g200kcal6.4g34.7g3.2g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4760g7344kcal153.6g839.8g352.4g93.2g
Valittu annoskoko2380g3672kcal76.8g419.9g176.2g46.6g
Annoskoko puolitettuna1190g1836kcal38.4g210g88.1g23.3g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694